Antawara Historia

Antawara Bolivia bildades i september 1988 av två flykting familjer från Bolivia, och har sedan dess arbetat med barn- ungdomsverksamhet och med solidaritetsarbete till förmån för ett projekt vi har som går ut på att bygga ett kombinerat barnhem- yrkesskola för föräldralösa barn i Bolivia. Från varje uppträdande vi gör går 80% till det projektet och 20% går till våra omkostnader som nya dräkter, mat till träningar, resekostnader mm. Till det projektet har vi genom våra uppträdanden och annan verksamhet samlat in en hel del pengar som vi har investerat i vår skola.

Antawara Bolivia har hela tiden arbetat med barn och ungdomar och har nu ett medlemsantal på ca.100 medlemmar i alla åldrar även om de flesta är barn och ungdomar. Våra medlemmar kommer inte bara från Bolivia utan från hela världen. Föreningen är registrerad i Stockholm och bedriver studiecirklar genom ABF och har också samarbetat med dem vid ett flertal tillfällen.


Gruppen är i huvudsak en dansgrupp men bedriver verksamhet inom tre huvudområden:

kulturellt: med våra dansuppvisningar av våra folkdanser och andra latinamerikanska danser och med fester med kulturella anknytningar. Under dem gångna 9 åren har Antawaras dansverksamhet utvecklats från 1 dans grupp till fyra dansgrupper. Dansgrupperna är uppdelade i:

1 st barngrupp (5-12 år)

1 st ungdomsgrupp (12-17 år)

1 st ungdom (18- uppåt)

1 st vuxengrupp

Totalt är det ca 80 st personer som aktivt dansar/tränar i de olika dansgrupperna.

idrott: då vi spelar volleyboll och fotboll i korpen.

solidaritet: med vårt projekt som är beskrivet ovan och vid våra solidaritetsuppträdanden.

För att nå den höga nivån Antawara Bolivia kommit upp i utan att bli en professionell dansgrupp har det tagit många timmar av hårt arbete både på och utanför scenen för våra medlemmar. Arbetet har resulterat att föreningen blivit en av de bästa grupperna inte bara i Stockholm utan förmodligen i hela Sverige.

 

 


 

Målsättning

1) Huvudmålsättningen för föreningen är att bygga ett barnhem för föräldrarlösabarn i La Paz, Bolivia. De pengar som föreningen får in via uppträdanden går oavkortat till föreningens postgiro för barnhemsbyggan-det. Detta projekt har pågått sedan 1991. Kontakter med SIDA har knutits.

2) Bevara Bolivianska traditioner samt sprida dem inom/utanför föreningen.Detta innebär att den "sociala biten" är kanske den viktigast med tanke på de problem som finns i dagens samhälle för barn med invandrarbak-grund. Då medlemmarna träffas regelbundet vid dansträningarna diskuteras aktuella problem. Detta leder till att dansledarna/föreningsledarna även fungerar som "kuratorer". Detta behov har ökat de senaste 2-3 åren. Att sprida Bolivianska och Latinoamerikanska kulturen genom dansen. Öka förståelsen och ha bra samspel mellan olika Invandrarföreningar och Svenska Föreningar, samt öka medlemmarnas engagemang för att kunna utvecklas och aktiveras inom föreningen.


Aktiviteter

 

Antawara har olika aktiviteter varje dag med inriktning till:

Främst dansen, video visning, biljard, boll spel, ungdoms Disco, och olika studie cirklar, föräldrar träff. Alla våra aktiviteter utövar Antawara i vår lokal i Lindhagensgatan 53, Stockholm. För Antawaras arbete finns åtta arbetsledare som jobbar ideellt.

Gruppen har haft många framgångar där den största var vid vattenfestivalen -92 då vi vann karnevalen med dansen "los tobas". Efter den triumfen blev vi inbjudna att dansa i samband med prisutdelningen av Nobels fredspris till Rigoberta Menchú i Oslo, det blev en stor upplevelse för oss alla som var med i Oslo där vi även träffade Rigoberta och fick lyckönskningar.

En annan stor händelse för oss var när vi arrangerade den VII bolivianska riksträffen i Stockholm med över 700 deltagare från hela Sverige som deltog under en vecka med idrottsturneringar, musikframträdanden, dansupp-visningar och avslutningsvis en stor karneval som gick från Karlaplan till Kungsträdgården. De två sista dagarna tog mer än tusen deltagare farväl till

Stockholm med en stor fest som vi arrangerade i Blå hallen i Stockholms stadshus.

Vi har även medverkat i tv, med reportage i tv programmet "Hemma" med Ingela Agardh och i TV4 Stockholm morgonprogram andra inslag då vi uppträtt på Skansen och vid andra uppvisningar.


Det ligger mycket arbete bakom framgången men vi alla är väl motiverade och medvetna att vårt arbete ligger till grund för ett fortsatt arbete i Bolivia som kommer att gynna många barn i Bolivia som är i stort behov av hus, mat och utbildning. Därför kommer vi arbeta hårt och fortsätta tills vårt projekt blir verklighet.

Vi har redan haft vårt stora dansföreställning i Konserthuset i slutet av mars 1997 och hette "Andernas själ". P.g.a. det positiva bemötandet gjorde vi det i norra och södra Stockholm med början den 25:e oktober 1997 i Akalla träff och i Hallunda Folkets Hus 1997-11-29.

Barnen och ungdomarna i Antawara Bolivia kommer att vara tacksamma att ni hjälper oss att nå den svenska publiken och på detta sätt motverka främlingsfientligheten för trots allt är kunskapen om andra kulturer viktig för att kunna förstå andra människor och vi vill framhålla vår kultur på ett sätt som alla kan förstå nämligen via dansen och musiken.

Motivet för föreställningen "Andernas själ" är att bevara den Bolivianska kulturen samt utveckling för våra ungdomar men också visa det Svenska folket för att öka samförstånd.

 

 

Hits: 12032
Hollister Sverige,Nike air max Sverige,Chrome hearts online,Oakley Skidglasögon Rea,Camisetas de fútbol baratas online,Christian louboutin Skor Sverige,Planchas GHD Baratas,Herve Leger klänning,Oakley Solglasögon sverige,GHD españa ofertas,Cheap Nike Air Max 90 outlet NZ,Hollister outlet españa,Polo Ralph Lauren Rea,polo Ralph Lauren baratas,Planchas GHD Ofertas