Välkommen till vår sida

Vill du lära dig dansa Salay ?

Salay är en av de populäraste danserna i Bolivia.

Vi kommer att träna Salay på lördagar och alla är hjärtligt välkomna.

Vår dansgrupp är uppdelad i 4 grupper.

Grupp 1:
Här finns dansare mellan 4 o 9 år.

Grupp 2:
Här finns dansare mellan 10 o 13 år.

Grupp 3:
Här finns dansare mellan 14 o 18 år.

Grupp 4:
Här finns dansare from 18 år o uppåt.

 

Om ni vill börja dansa hos oss ta ni gärna ta kontakt på info "snabel a" antawara punkt com.

Här listas alla våra evenemang 2020

25/1: Öppet hus

8/3: Internationella kvinnodagen kl. 12:00-18:00 i vår lokal.

24/10: Caporalito

Antawara Bolivia grundades september 1988 vilket betyder att vi i år firar 32 år. Föreningen bedriver kulturella och solidariska verksamheter. De flesta av medlemmarna kommer ursprungligen från Latinamerika men det finns även medlemmar från andra länder. Antawara har under dessa år utvecklats från 1 till 4 dansgrupper, en barngrupp för
4 - 9 år, en ungdomsgrupp 10 - 13 år, en lite äldre ungdomsgrupp 14-18 år och en vuxengrupp. I varje grupp har vi även olika aktiviteter som gör att vi känner oss som en del av en stor familj.

Antawara Bolivia har ett solidariskt projekt och har förverkligat byggandet av en grundskola som även innefattar yrkesutbildningar för vuxna. Antawara har efter att ha färdigställt skolan fortsatt arbeta med skolan genom att bl.a. betala lärarlöner.

Föreningen har genom åren fått en hel del priser. Några exempel är: första priset i Stockholms vattenfestival och den Bolivianska karnevalen 1992. Samma år blev vi också inbjudna att dansa i Oslo när Rigoberta Menchú mottog Alfred Nobells fredspris. Andra meriter är 1:a priser i olika danstävlingar och karnevaler som tex. Hamburgs internationella karneval. Vi har uppträtt i många olika kända scener bl.a. Konserthuset, Nybrokajen, Stadshuset och i olika TV kanaler.

Folkets själ är närvarande i deras artistiska och kulturella manifestationer, där man försöker behålla och upprätthålla budskapet i generationer som dessa motsvarar. Vi eftersträvar att sammanföra skönheten och färggrannheten i vår kultur. Det visar en mångfald av rytmer, danser, klädsel och känslor som Anderna och Bolivia har.

Vårt ändamål är att visa Andernas och Bolivias kulturella rikedom genom dansen.

Joomla templates by a4joomla